صحنه رقابت تقریباً این گونه قطعی شده که اصلاح‌طلبان در حالتی شبیه خلع سلاح در حاشیه میدان شاهد رقابت اصولگرایان خواهند بود.

انتخابات

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایران، دو هفته تا برگزاری انتخابات مجلس یازدهم، تحولات انتخاباتی همچنان در جریان است اما بدون آنکه صحنه این رقابت شاهد یک «اتفاق بزرگ» باشد؛ در جریان اصلاحات خبر تأیید صلاحیت تنها دو چهره از راه رسیده و در جریان اصولگرا هم هیچ نشانی از تحولی در جهت وحدت و ائتلاف دیده نمی‌شود. با این اوصاف صحنه رقابت تقریباً این گونه قطعی شده که اصلاح‌طلبان در حالتی شبیه خلع سلاح در حاشیه میدان شاهد رقابت دو لیست فراگیر اصولگرایان خواهند بود.

  • افزوده شدن دو چهره به فهرست اصلاح‌طلبان

اسماعیل گرامی‌مقدم، سخنگوی حزب اعتماد ملی خبر داد که صلاحیت دو چهره سرشناس این حزب یعنی محمدعلی افشانی و محمدحسین مقیمی تأیید شده است. افشانی در سال‌های اخیر سابقه استانداری فارس و شهرداری تهران را در کارنامه دارد و مقیمی نیز در دولت اعتدال معاون سیاسی وزارت کشور و استاندار تهران بود. این اتفاق البته می‌تواند قدمی باشد برای تسهیل امکان ارائه لیست کامل اصلاح‌طلبان در تهران، البته بی آنکه در دیگر مناطق کشور کار رقابت را برای جبهه اصلاحات تسهیل کند. اما مسأله این است که آیا وجود دو چهره سرشناس حزب اعتماد ملی این مجموعه را برای مشارکت در ارائه فهرست در پایتخت تشویق خواهد کرد؟ حزب اعتماد ملی روز چهارشنبه اعلام کرده بود که وارد فرآیند معرفی فهرست انتخاباتی نخواهد شد.

گرامی‌مقدم دیروز درخصوص احتمال تغییر حوزه محمدرضا خباز از دیگر اعضای این حزب از تهران به کاشمر به فارس گفته است: «آقای خباز قاعدتاً باید تغییر حوزه بدهد چرا که طبق مصوبه شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان امکان لیست‌دهی در تهران وجود ندارد.»

حزب کارگزاران سازندگی اما به عنوان یکی از سه حزب بزرگ اصلاح‌طلب در جلسه شامگاه پنجشنبه خود درباره ارائه لیست در تهران باز هم به جمع‌بندی نرسید. به گزارش ایسنا در نشست اخیر شورای مرکزی این حزب مقرر شده که پس از بررسی اسامی تأیید صلاحیت‌شدگان در تهران، جمع‌بندی کمیته انتخابات در دستور جلسه فوق‌العاده شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران که هفته آینده برگزار خواهد شد، قرار گیرد. حزب کارگزاران همچنین به سیاق شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان تصمیم‌گیری درباره حمایت یا عدم حمایت از لیست در استان‌ها را به شورای کارگزاران سازندگی همان استان واگذار کرد. چیزی که نشانه کمبود یا عدم وجود نامزد اصلاح‌طلب در استان‌ها باشد.

  • مشارکت گلایه‌مندانه

با وجود این حتی برخی از اصلاح‌طلبان هم می‌گویند که ندادن لیست به معنای قهر با انتخابات و تحریم نیست. این را شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان قبلاً در بیانیه خود مطرح کرده بود و حالا مرتضی الویری، رئیس شورای عالی استان‌ها و از چهره‌های شناخته شده جریان اصلاحات به «باشگاه خبرنگاران جوان» گفته است: «با حضور پرشور در پای صندوق‌های رأی می‌توانیم بهترین افراد را راهی مجلس کنیم، اما این بدین معنی نیست که گلایه‌های خودمان را نادیده بگیریم.»

علی شکوری‌راد، دبیرکل حزب اتحاد ملت هم روز پنجشنبه به «ایرنا» گفته که «برای ما اصل شرکت در انتخابات است و معتقدیم مسیر اصلاحات از صندوق رأی عبور می‌کند و برای صندوق رأی اعتبار و ارزش زیادی قائل هستیم و حتی در شرایطی که این صندوق نتواند اصالت‌ها و اعتبار اصلی خودش را داشته باشد، هر مقدار که بهره‌ای از اصالت و اعتبار داشته باشد، باز برای ما فرصت است و می‌خواهیم از این فرصت استفاده کنیم.»

به گفته شکوری‌راد «حزب اتحاد ملت به استان‌ها و حوزه‌های انتخابیه در شهرستان‌ها اعلام کرده است که در هر حوزه انتخابیه‌ای که نامزد اصلاح‌طلبی وجود دارد و امید دارند آن نامزد در مجلس بعدی کنش اصلاح‌طلبانه داشته باشد،  در انتخابات از او حمایت کنند.» یعنی دقیقاً همان تصمیمی که شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان و حزب کارگزاران سازندگی گرفته‌اند.

  • لیست سوم اصولگرایان؛ شکاف جدید در شورای ائتلاف

در سوی دیگر میدان در شرایطی که تقریباً ارائه دو لیست توسط اصولگرایان قطعی شده اخباری درباره قطعی شدن معرفی یک لیست سوم هم به گوش می‌رسد. لیستی متشکل از نزدیکان شهاب‌الدین صدر.

محمدجواد محمدی نوری، قائم مقام ستاد انتخابات جبهه پیشرفت رفاه و عدالت در تهران از نهایی شدن لیست تشکل متبوعش برای انتخابات خبر داد و گفت: نام لیست جبهه در انتخابات مجلس یازدهم‌ «مجلس مردم» است و تقریباً در تمامی استان‌ها نیز یا به صورت مشترک یا با برخی جریانات همسو یا کاملاً مستقل تحت همین عنوان افراد لایق و کارآمد را معرفی خواهیم کرد. جبهه پیشرفت رفاه و عدالت تا قبل از این در قالب شورای ائتلاف اصولگرایان فعال بود.

هر چند شاید به لحاظ وزن کشی این جبهه به صورت مستقل از شانس قابل ملاحظه‌ای در رقابت انتخاباتی برخوردار نباشد اما خروج آن از شورای ائتلاف می‌تواند نشانه‌ای باشد از سختی کار در این مجموعه برای رسیدن به فهرست ائتلافی نهایی.

البته خبرگزاری فارس هم خبر داده به دنبال خروج جبهه پایداری و پافشاری این حزب برای ارائه لیست جداگانه، برخی احزاب و چهره های دیگر نیز در اعتراض به این موضوع خواستار لیست جداگانه شدند از جمله برخی افراد با فشار بر روی محمدباقر قالیباف، خواستار ارائه لیست جداگانه توسط وی شدند.

کد خبر 483006

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست داخلی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha